Barry Callebaut breidt zijn strategischleverancierspartnership met Mondelēz International inBelgië verder uit

Barry Callebaut breidt zijn strategischleverancierspartnership met Mondelēz International inBelgië verder uit

Uitbreiding van de productiecapaciteit voor “Made in Belgium” kwaliteitschocolade

 

  • Barry Callebaut kondigt intentie aan om de chocoladefabriek van Mondelēz
    ​International in Halle over te nemen en te integreren in zijn productienetwerk
  • Langetermijnovereenkomst om een bijkomende 30 000 ton vloeibare chocolade per jaar te leveren
  • Barry Callebaut versterkt zijn capaciteit in de snel groeiende markt voor Belgische
    ​kwaliteitschocolade

De Barry Callebaut Group, de toonaangevende producent van kwaliteitschocolade en cacaoproducten, kondigt vandaag zijn intentie aan om de chocoladefabriek van Mondelēz International in Halle over te nemen en te integreren in zijn productienetwerk. Tegelijkertijd zou Mondelēz International een overeenkomst sluiten met Barry Callebaut voor de bijkomende levering van 30 000 ton vloeibare chocolade per jaar.

Bepaalde consumentenproducten die vandaag in Halle worden geproduceerd voor Mondelēz International, zouden door Barry Callebaut worden geproduceerd onder een dienstenovereenkomst.

De transactie zou Barry Callebaut toelaten om beter in te spelen op opportuniteiten in het snel groeiende segment van ‘Made in Belgium’ kwaliteitschocolade en vullingen.

“Het is een uitstekende opportuniteit voor Barry Callebaut om onze positie als wereldwijde strategische leverancier voor Mondelēz International te versterken. Bovendien laat het ons toe om onze productiecapaciteit op te trekken voor Belgische kwaliteitschocolade, een noodzaak om de groei te ondersteunen die we merken bij onze klanten in de segmenten ‘Food Manufacturers’ en ‘Gourmet & Specialties’. Deze overeenkomst toont aan dat wij in België blijven investeren, en het is tegelijk een bewijs van de uitstekende reputatie van Belgische chocolade over de hele wereld.”
CEO Antoine de Saint-Affrique

Naar verwachting zal de transactie afgerond zijn tegen eind December 2016, na het beëindigen van het consultatieprocess met de ondernemingsraad De transactie is onderworpen aan de 2/3 gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden. Beide partijen zijn overeengekomen om geen financiële details bekend te maken rondom de overname.

Over Barry Callebaut

Over de Barry Callebaut Groep (www.barry-callebaut.com):

Met een jaaromzet van ongeveer 8,1 miljard CHF (7,8 miljard EUR/8,6 miljard USD) in het boekjaar 2021/22 is de in Zürich gevestigde Barry Callebaut Groep 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De Groep heeft meer dan 65 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 13,000 medewerkers.
De Barry Callebaut Groep levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. De globale merken die in de specifieke behoeften van deze klanten voorzien zijn Callebaut®, Cacao Barry®, Carma® en de decoratiespecialist Mona Lisa®.
De Barry Callebaut Groep zet zich in om tegen 2025 van duurzame chocolade de norm te maken om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. De Groep ondersteunt de Cocoa Horizons Foundation in zijn streven naar een duurzame toekomst voor cacao en chocolade. 

Barry Callebaut
Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke