Barry Callebaut brengt medewerkers tijdens de zomer samen met nieuw concept IN THE CONCHE

Barry Callebaut brengt medewerkers tijdens de zomer samen met nieuw concept IN THE CONCHE

9 Belgische DJ’s mixen muziek van 24 vestigingen uit 19 landen

Barry Callebaut, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, zet de zomer kracht bij met het nieuwe concept IN THE CONCHE. Het concheren is één van de belangrijkste momenten tijdens het chocolade proces waarbij de verschillende ingrediënten - cacaoboter, cacao likeur, suiker en eventueel melkpoeder - samenkomen tot chocolade door middel van ritmische bewegingen van mengarmen. De duurtijd van het concheringsproces, de verhouding van de verschillende ingrediënten alsook de temperatuur hebben een impact op het finale product: heerlijke chocolade die je kan vinden in de retail of bij je lokale chocolatier, restaurateur of bakker.

Het concheringsproces was dan ook de perfecte metafoor voor de nieuwe zomeractie. “Met IN THE CONCHE willen we onze medewerkers de mogelijkheid geven om hun favoriete liedjes te delen met hun collega’s maar ook extern met vrienden en familie. Met die inzendingen zullen we elke week een Belgische DJ - de Maître Concheur - een DJ mix laten creëren die de verschillende stijlen en invloeden van onze medewerkers in onze regio samenbrengt. In totaal zullen meer dan 4000 medewerkers uit 24 vestigingen in 19 landen kunnen deelnemen. Op die manier delen we onze passie, ons ondernemerschap en onze diversiteit met de buitenwereld”, zegt Korneel Warlop, Corporate Communication Director EMEA bij Barry Callebaut

9 Belgische DJ talenten zullen ook de kans krijgen om hun kunnen te tonen aan een breder publiek. “Door de corona crisis zijn veel zomerevents weggevallen en dus is onze agenda plots leeg. Dankzij Barry Callebaut kunnen we nu toch met onze passie bezig zijn én kunnen we zelfs voor een internationaal publiek optreden, online weliswaar. We probeerden zoveel mogelijk verschillende stijlen aan te reiken en tonen hiermee nogmaals aan hoe divers de scène van elektronische muziek in België is”, zegt DJ Lowie Trio, curator van de DJ line-up.

De DJ sets zullen elke donderdag om 18u via livestream te volgen zijn op YouTube en via de Facebook pagina IN THE CONCHE. Nadien zullen de sets herbeluisterd kunnen worden via Soundcloud en de aparte nummers op Spotify. Alle geïnteresseerden kunnen dus de muzikale escapades van de Barry Callebaut medewerkers volgen.

Karolien Cloots Woordvoerder België, Barry Callebaut

 

 

 

Over Barry Callebaut

Over de Barry Callebaut Groep (www.barry-callebaut.com):

Met een jaaromzet van ongeveer 8,1 miljard CHF (7,8 miljard EUR/8,6 miljard USD) in het boekjaar 2021/22 is de in Zürich gevestigde Barry Callebaut Groep 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De Groep heeft meer dan 65 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 13,000 medewerkers.
De Barry Callebaut Groep levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. De globale merken die in de specifieke behoeften van deze klanten voorzien zijn Callebaut®, Cacao Barry®, Carma® en de decoratiespecialist Mona Lisa®.
De Barry Callebaut Groep zet zich in om tegen 2025 van duurzame chocolade de norm te maken om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. De Groep ondersteunt de Cocoa Horizons Foundation in zijn streven naar een duurzame toekomst voor cacao en chocolade. 

Barry Callebaut
Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke