Barry Callebaut neemt Europe Chocolate Company uit België over

Barry Callebaut neemt Europe Chocolate Company uit België over

De Barry Callebaut Group breidt uit in België en kan zo nog meer inzetten op gespecialiseerde chocoladeproducten

  • De overname geeft Barry Callebaut's productiecapaciteit op de groeiende markt van uiterst op maat geproduceerde industriële chocolade een stevige boost.
  • Europe Chocolate Company (ECC) is een private b2b-producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties uit België.

Zürich, Zwitserland en Malle, België, 24 juni 2021 – De Barry Callebaut Group, ‘s werelds grootste producent van kwaliteitschocolade en cacaoproducten, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Europe Chocolate Company (ECC), een private b2b-producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties uit België.

Door deze strategische overname kan de groep nog meer inzetten op waardecreatie met gespecialiseerde chocoladeproducten, en beter inspelen op de groeiende vraag van voedingsproducenten naar uiterst specifieke chocoladespecialiteiten en -decoraties. De integratie van ECC geeft Barry Callebaut de mogelijkheid om de productiecapaciteit van gespecialiseerde gemouleerde chocolade uit te breiden, en tailormade oplossingen aan te bieden dankzij ECC’s geavanceerde eigen ontwikkelde technologie.

ECC vervaardigt ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten sinds 1993. Vandaag maakt ECC een ruim assortiment industriële gespecialiseerde chocoladeproducten en -decoraties in verschillende smaken en kleuren (staafjes, krullen, stukjes, blaadjes, schilfers …). Door zijn uiterst flexibele productieproces kan ECC tal van klanten, zoals koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven, bevoorraden. Het bedrijf heeft een chocoladefabriek en een magazijn in Malle, vlakbij Antwerpen.

Wim Debedts, Vice President Food Manufacturers West-Europa bij Barry Callebaut: “We hebben al jaren een goede relatie met ECC en geloven sterk in de groeimogelijkheden op het gebied van specifieke, industriële ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten. De overname zal ons helpen onze marktpositie verder te verstevigen dankzij ECC’s unieke knowhow en het uiterst flexibele productieproces in zijn Belgische vestiging.”

Eric Van Tichelen, Managing Director van ECC, voegt daaraan toe: “Ik ben heel trots op wat we hebben opgebouwd. Bijna dertig jaar geleden zijn we van nul begonnen met het maken van gespecialiseerde chocoladeproducten. Door de Barry Callebaut Group te vervoegen kan ECC sneller groeien. Dankzij het omvangrijke verkoopnetwerk zullen we nieuwe klanten en nieuwe markten bereiken en zo onze unieke waardepropositie nog beter beklemtonen.”

De overname wordt naar alle verwachting de komende maanden afgerond. Beide partijen hebben afgesproken geen financiële gegevens van de transactie bekend te maken.

 

Karolien Cloots Woordvoerder België, Barry Callebaut
Persbericht Nederlands NL_PRR_Barry Callebaut to acquire ECC in Belgium (1).pdf - 417 KB

 

 

 

Over Barry Callebaut

Over de Barry Callebaut Groep (www.barry-callebaut.com):

Met een jaaromzet van ongeveer 8,1 miljard CHF (7,8 miljard EUR/8,6 miljard USD) in het boekjaar 2021/22 is de in Zürich gevestigde Barry Callebaut Groep 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De Groep heeft meer dan 65 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 13,000 medewerkers.
De Barry Callebaut Groep levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. De globale merken die in de specifieke behoeften van deze klanten voorzien zijn Callebaut®, Cacao Barry®, Carma® en de decoratiespecialist Mona Lisa®.
De Barry Callebaut Groep zet zich in om tegen 2025 van duurzame chocolade de norm te maken om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. De Groep ondersteunt de Cocoa Horizons Foundation in zijn streven naar een duurzame toekomst voor cacao en chocolade. 

Barry Callebaut
Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke