Callebaut® opent Chocolate Academy™ center Antwerp in Chocolate Nation

Callebaut® opent Chocolate Academy™ center Antwerp in Chocolate Nation

Nieuwe vestiging in Antwerpen is 23ste Chocolate Academy wereldwijd

  • Chocolate Academy™ center Antwerp is naast de Academy in Wieze en Zundert de derde Academy in de Benelux en de 23ste Academy wereldwijd
  • Record opleidingsaanbod in de 3 Benelux academies moet stijgend aantal chocolatiers verder Belgisch chocolade vakmanschap bijbrengen
  • In het Chocolate Academy™ center Antwerp, ingericht in de gebouwen van Chocolate Nation, kunnen chefs en voor het eerst ook liefhebbers hun vaardigheden met chocolade nog verder aanscherpen.

Donderdag 29 augustus, Antwerpen - Callebaut® maakt al meer dan 100 jaar Belgische chocolade en deelt in zijn Chocolate Academies™ zijn vakkennis met professionele chefs. Door het succes van Belgische chocolade blijft de vraag naar professionele opleidingen stijgen. Dankzij de opening van Chocolate Academy™ Antwerp, gevestigd in de gebouwen van Chocolate Nation, kunnen voor het eerst naast professionele chefs, ook chocoladeliefhebbers hun vaardigheden verder aanscherpen.

Steeds meer vraag naar opleidingen in chocolade

België telt 540 chocolatiers, wat 10% meer is dan vijf à tien jaar geleden[1]. Nooit eerder waren ze met zoveel en was de vraag naar professionele opleidingen in chocolade zo groot. Afgelopen jaar kregen de Benelux Academiesin Wieze (België) en Zundert (Nederland) 2750 bezoekers over de vloer. Het succes is ook internationaal voelbaar. Zo bereikt de Chocolate Academy™ meer dan 46.000 mensen wereldwijd, wat een stijging van 21% betekent ten opzichte van vorig jaar. In het komende opleidingsjaar dat vanaf september start, bieden de 3 Benelux Chocolate AcademiesTM een recordaantal van meer dan 50 cursussen aan in verschillende vakgebieden. Deze cursussen worden enerzijds gegeven door de Academy chefs maar ook door 16 (inter)nationale chefs van wereldniveau in hun vakgebied.

Chocolate Academy™ center Antwerp

Al meer dan 100 jaar, sinds 1911, maakt Callebaut Belgische chocolade. Van generatie op generatie werden de recepten en het unieke proces van boon tot chocolade doorgegeven. Om zijn chocolade-expertise te delen, richtte Barry Callebaut meer dan 30 jaar geleden de eerste Chocolate Academy™ op in Wieze en traint er al jarenlang de beste chocolatiers, patissiers, bakkers en horecachefs. Om de andere Benelux opleidingscentra  in Wieze en Zundert (Nederland) te versterken opent Barry Callebaut een extra Chocolate AcademyTM in Antwerpen, dat zich in ’s werelds grootste Belgische chocolademuseum Chocolate Nation bevindt. De stijgende vraag naar opleidingen in chocolade zorgt ervoor dat het steeds belangrijker wordt voor chocolatiers om zich te onderscheiden. Om hen hierbij te helpen staan innovatie en de nieuwste technieken centraal. In de 3 Chocolate AcademiesTM in Benelux staat een team van 6 Academy chefs klaar om klanten en cursisten  met raad en daad bij te staan en te inspireren.

Voor het eerst ook professionele opleidingen voor elke chocoladeliefhebber

De chefs zullen in de nieuwe vestiging in Antwerpen nu ook chocoladeliefhebbers bijbrengen hoe ze hun chocoladecreaties naar een professioneel niveau kunnen tillen. Deelnemers krijgen een professionele opleiding waarbij ze basis- tot zeer geavanceerde technieken aangeleerd krijgen om chocolade te bewerken. Zo worden ook gepassioneerde foodies absolute topchocolatiers. De locatie in Wieze en in Zundert  blijven voorbehouden voor uitsluitend professionele vaklui.

Quote

Kristof Bastiaens, Sales Manager Gourmet Benelux: “Callebaut is reeds lange tijd de trotse toeleverancier van chefs en chocolatiers die met hun fantastische creaties gemaakt met de fijnste Belgische chocolade consumenten blij maken in binnen en buitenland. Chocolate Nation is daarenboven de plaats waar Belgisch chocoladevakmanschap mee in de spotlights zal staan, en die expertise deelt rond het proces van de boon tot chocolade. En waar kan je dit beter leren dan in een Chocolate Academy in België.”

 

Karolien Cloots Woordvoerder België, Barry Callebaut
Steven Van de Broek Weber Shandwick

 

20190829 - Persbericht - Callebaut opent Chocolate Academy center Antwerp in Chocolate Nation.pdf 429 KB

 

Over Barry Callebaut

Over de Barry Callebaut Groep (www.barry-callebaut.com):

Met een jaaromzet van ongeveer 8,1 miljard CHF (7,8 miljard EUR/8,6 miljard USD) in het boekjaar 2021/22 is de in Zürich gevestigde Barry Callebaut Groep 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De Groep heeft meer dan 65 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 13,000 medewerkers.
De Barry Callebaut Groep levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. De globale merken die in de specifieke behoeften van deze klanten voorzien zijn Callebaut®, Cacao Barry®, Carma® en de decoratiespecialist Mona Lisa®.
De Barry Callebaut Groep zet zich in om tegen 2025 van duurzame chocolade de norm te maken om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. De Groep ondersteunt de Cocoa Horizons Foundation in zijn streven naar een duurzame toekomst voor cacao en chocolade. 

Barry Callebaut
Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke