Oost-Vlaming aan het hoofd van gloednieuw distributiecentrum Barry Callebaut in Lokeren

Oost-Vlaming aan het hoofd van gloednieuw distributiecentrum Barry Callebaut in Lokeren

Willy Raemdonck, reeds 38 jaar aan de slag bij Barry Callebaut, krijgt de leiding over de wereldwijde logistieke activiteiten van de chocoladefabrikant

Lokeren, 8 oktober 2021 – Sinds 2021 is Lokeren de nieuwe thuisbasis voor de wereldwijde logistieke activiteiten van Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld. Vanuit het gloednieuwe Global Distribution Center (GDC), gelegen aan de E17 in Lokeren, vertrekken miljoenen kilo’s Belgische chocolade naar meer dan 140 verschillende landen. Willy Raemdonck, zelf afkomstig uit Moerzeke, kreeg in 2016 de kans om mee zijn schouders te zetten onder de realisatie van dit gloednieuwe gebouw. Eind vorig jaar werd hij officieel aangesteld als site manager voor de nieuwe logistieke hub van Barry Callebaut.

‘Willy Wonka’

Willy Raemdonck – geïnspireerd door ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ wordt hij binnen Barry Callebaut ook wel met een knipoog ‘Willy Wonka’ genoemd – startte meer dan 38 jaar geleden zijn loopbaan bij Barry Callebaut. Hij begon er destijds in de productieafdeling en bekleedde nadien verschillende functies binnen verschillende departementen zoals onderhoud, supply chain, logistiek en zelfs HR. In 2016 kreeg Willy Raemdonck de vraag of hij mee wilde werken aan de verwezenlijking van het nieuwe wereldwijde distributiecentrum in Lokeren, waarvan de bouw in de zomer van 2019 werd opgestart en de officiële opening later deze maand plaatsvindt. Met het nieuwe distributiecentrum wenst Barry Callebaut zijn wereldwijde logistieke activiteiten in België verder te centraliseren en te verankeren. 

Als site manager van het nieuwe distributiecentrum is Willy Raemdonck verantwoordelijk voor de algemene leiding van de logistieke activiteiten en heeft hij er de leiding over de 120 medewerkers die er aan de slag zijn. Dankzij zijn indrukwekkend lange loopbaan bij Barry Callebaut, kent hij het bedrijf als geen ander. Zijn jaren ervaring in logistiek en supply chain en het feit dat hij zelf ook nog eens van Oost-Vlaanderen afkomstig is maakt van hem de juiste man op de juiste plaats. Hij is de perfecte kandidaat om als site manager het distributiecentrum in Lokeren aan te sturen.

Willy Raemdock, site manager GDC Lokeren: “Ik heb in mijn 38 jaar bij Barry Callebaut al ontzettend veel kansen gekregen. Dankzij de immer afwisselende jobinhoud heb ik enorm veel vaardigheden en kennis kunnen opdoen die ik vandaag in mijn functie als site manager kan toepassen. Ik ben ontzettend vereerd dat ze mij het vertrouwen geven om de leiding te nemen over het grootste en meest duurzame distributiecentrum in chocolade ter wereld.”

Het nieuwe wereldwijde distributiecentrum – dat de naam "The Barry Callebaut Chocolate Box" zal dragen – wordt eind deze maand plechtig geopend. Samen met partners WDP en de stad Lokeren zijn tal van feestelijkheden gepland om The Barry Callebaut Chocolate Box officieel in te huldigen.

Karolien Cloots Woordvoerder België, Barry Callebaut

 

 

Over Barry Callebaut

Over de Barry Callebaut Groep (www.barry-callebaut.com):

Met een jaaromzet van ongeveer 8,1 miljard CHF (7,8 miljard EUR/8,6 miljard USD) in het boekjaar 2021/22 is de in Zürich gevestigde Barry Callebaut Groep 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De Groep heeft meer dan 65 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 13,000 medewerkers.
De Barry Callebaut Groep levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. De globale merken die in de specifieke behoeften van deze klanten voorzien zijn Callebaut®, Cacao Barry®, Carma® en de decoratiespecialist Mona Lisa®.
De Barry Callebaut Groep zet zich in om tegen 2025 van duurzame chocolade de norm te maken om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. De Groep ondersteunt de Cocoa Horizons Foundation in zijn streven naar een duurzame toekomst voor cacao en chocolade. 

Barry Callebaut
Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke