Wijzigingen binnen het communicatieteam van Barry Callebaut

Wijzigingen binnen het communicatieteam van Barry Callebaut

  • Korneel Warlop wordt vanaf 1 maart Vice President Marketing EMEA, een nieuwe functie binnen Barry Callebaut
  • An Van Assel volgt vanaf 1 maart Warlop op als Corporate Communications Director EMEA
  • Barry Callebaut’s nieuwe woordvoerder voor België wordt op een later moment bekend gemaakt

Wieze, 8 Februari 2022 - Na bijna 5 jaar aan het hoofd van de regionale corporate communicatiedienst en het Belgische woordvoerderschap op zich genomen te hebben, wordt Korneel Warlop aangesteld als Vice President Marketing Europe, Middle East & Africa (EMEA) bij Barry Callebaut, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten. Het betreft een nieuwe rol binnen het bedrijf, waarbij alle marketingdiensten van de grootste regio binnen Barry Callebaut vanaf 1 maart onder deze centrale functie zullen rapporteren. Korneel zal rechtstreeks rapporteren aan de Regionale President EMEA, Rogier van Sligter, en blijft ook lid van het Regional Leadership Team. Hij blijft tevens vanuit België werken.

Als gevolg van deze promotie, kondigt Barry Callebaut ook de aanstelling aan van An Van Assel als nieuwe Corporate Communications Director EMEA. In haar nieuwe rol, die ze vanaf 1 maart zal uitvoeren, zal An rapporteren aan Christiaan Prins, VP Global Corporate Communications en aan de Regional President EMEA, Rogier van Sligter. An wordt ook lid van het Regional Leadership Team. 

Wie de nieuwe woordvoerder voor België wordt, is nog niet gekend. Van zodra hieromtrent meer nieuws is, zal Barry Callebaut dit proactief communiceren. 

Korneel Warlop:

“Na bijna 5 jaar bij Barry Callebaut en 12 jaar gewerkt te hebben als communicatieverantwoordelijke, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik kijk er heel erg naar uit om met mijn communicatie achtergrond nu de marketing teams aan te sturen in onze EMEA regio. Het wordt zonder twijfel een heuse uitdaging want deze scope is gigantisch, maar ik ben er zeker van dat we met een goede team spirit en met gerichte acties onze klant nog beter zullen kunnen bedienen. Ik verlaat de communicatiewereld ook met een gerust hart, gezien ik het team overdraag aan een fantastische opvolgster, An Van Assel. Ik ben ervan overtuigd dat ze de lat nog hoger zal leggen en ook een nieuwe wind zal laten waaien in het team en de regio”.

An Van Assel:

“Ik ben heel erg blij met deze mooie opportuniteit om de Corporate Communicatie functie in Barry Callebaut’s grootste regio, EMEA, verder vorm te geven. Als echte people lover kijk ik er ook naar uit om onze medewerkers nog centraler te zetten in onze verhalen en om samen met het leadership goede strategische content te ontwikkelen. Dat ik hierbij kan rekenen op een waardevol team en op betrouwbare partners geeft me veel vertrouwen in de toekomst”.

 

 

 

 

 

Over Barry Callebaut

Over de Barry Callebaut Groep (www.barry-callebaut.com):

Met een jaaromzet van ongeveer 8,1 miljard CHF (7,8 miljard EUR/8,6 miljard USD) in het boekjaar 2021/22 is de in Zürich gevestigde Barry Callebaut Groep 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De Groep heeft meer dan 65 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 13,000 medewerkers.
De Barry Callebaut Groep levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. De globale merken die in de specifieke behoeften van deze klanten voorzien zijn Callebaut®, Cacao Barry®, Carma® en de decoratiespecialist Mona Lisa®.
De Barry Callebaut Groep zet zich in om tegen 2025 van duurzame chocolade de norm te maken om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. De Groep ondersteunt de Cocoa Horizons Foundation in zijn streven naar een duurzame toekomst voor cacao en chocolade. 

Barry Callebaut
Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke